arrow_drop_up arrow_drop_down

Ik ging over mijn eigen grenzen heen

Hi! Ik ben Meike Molenberg, 28 jaar, geboren in Amsterdam, opgegroeid in Almere en nu al bijna 8 jaar wonend in Utrecht.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk hardwerkende, ambitieuze vrouwen te helpen bij het creëren van rust in huis. Die missie is ontstaan vanuit een jarenlange passie en interesse voor interieurs, maar ook vanuit een valkuil waar veel gedreven mensen vroeg of laat mee te maken krijgen: te veel willen doen en te weinig rust nemen.

Net als veel andere millennials is balans zoeken the story of my life. Ik wil alles uit het leven halen, nieuwe dingen ondernemen, constant blijven leren, maar tegelijkertijd heb ik gemerkt dat dit alleen mogelijk is als je tussentijds voldoende rust neemt en jezelf weer oplaadt.

In januari 2014 studeerde ik voor de tweede keer af aan de Universiteit van Amsterdam. Dit keer voor mijn masterdiploma. Mijn mastertijd was pittig. Naast mijn voltijd studie, waarbij verwacht werd dat je 60 uur in de week studeerde, werkte ik 16 tot 24 uur in de week en probeerde ik ook mijn sociale leven op peil te houden.

Voor iemand die niet houdt van een volgeplande week, was dat een drukke agenda. Ik ging mijn eigen grenzen over. Langzamerhand raakte ik op. Ik sliep steeds langer, maar werd nooit uitgerust wakker. Ik had enorme spanningsklachten in mijn schouders, nek en kaken. En er ging geen dag voorbij zonder barstende hoofdpijn.

Je huis is een reflectie van jezelf wordt wel eens gezegd en mijn drukke levensstijl zag je inderdaad terug in mijn interieur.”

Mijn zoektocht naar balans

Mijn lichaam dwong me om een stap terug te doen. Om aandacht aan mezelf te besteden, spaarzaam met m’n energie om te gaan. Ik ging nadenken over wat ik écht belangrijk vond in mijn leven. Wat geeft me energie en wat kost me energie? En probeerde daar een balans in te vinden.

Mijn masteropleiding maakte ik af, maar wel met het idee dat een 6 goed genoeg was. Mijn focus lag een lange tijd op mijn lijf en mijn gezondheid. Ik ging gezond eten en veel sporten. Ik slikte extra vitamine supplementen, ging naar de chiropractor en body stress release therapeut om mijn gespannen lichaam los te laten maken. Maar ik besteedde ook extra aandacht aan mijn leefomgeving, mijn interieur.

Hoewel ik altijd gevoel heb gehad voor het stylen van een ruimte, schoot het er in de drukke periodes bij in om van mijn huis een échte gezellige en ontspannen plek te maken. “Je huis is een reflectie van jezelf” wordt wel eens gezegd en mijn drukke levensstijl zag je inderdaad terug in mijn interieur. Het was er rommeliger dan ik zou willen, ik had nog geen fatsoenlijke raambekleding terwijl ik er al 2 jaar woonde en de stijl die ik 2 jaar terug leuk vond, klopte niet meer bij wie ik was. Ontspannen zitten in mijn eigen huis? Dat lukte niet, want ik zag alleen maar alle dingen die er nog moesten gebeuren.

Mijn huis kostte me energie en omdat ik zoveel aandacht besteedde aan een goede energiehuishouding, besloot ik mijn interieur opnieuw aan te pakken. Ik deed veel spullen weg, verfde de muren in een nieuwe kleur, investeerde in een lekkere plofbank en een wollen vloerkleed. Het plaatje ging steeds meer kloppen, voor het oog maar ook voor mezelf. Ik voelde me weer fijn in mijn eigen huis.

Ambitieuze doelen werden werkelijkheid

Mijn zoektocht naar balans en een betere verdeling van mijn energie, maakte dat ik energie kon steken in ambitieuze doelen als het starten van een eigen bedrijf. Op mijn 20e kwam ik in aanraking met succesvolle ondernemers door wie ik geïnspireerd werd om ook voor mezelf te beginnen.

Verschillende bedrijven en business ideeën zijn de revue gepasseerd. Zo heb ik ondernemers geadviseerd over hun website en online marketing, ben ik ooit begonnen aan een sieradenwebshop, heb ik bedrijven geadviseerd over hun interne- en externe communicatie en mag ik mezelf gecertificeerd verkoopstylist noemen.

Inmiddels heb ik mijn passie gevonden in mijn interieurbedrijf De Interieurcoach waarmee ik rustgevende interieurs creëer waarin je écht kunt ontspannen en opladen. Want die rust die ik vond in mijn eigen huis? Die gun ik een ander ook.

Persoonlijke weetjes: dit ben ik ook

  Als je mij echt goed zou kennen, dan zou je weten dat…

  ✔️ Ik mega competitief ben met sport (zo competitief dat ik tijdens de gymles op de middelbare school tegen een muur aanrende om maar niet getikt te worden – littekens zijn nog steeds zichtbaar)

  ✔️ Ik vrijwel alles online bestel (de pakketbezorger herkent me als ik over straat loop en belt aan met “Heyyy, ben ik weer”).

  ✔️ Ik mijn kleding opvouw á la Marie Kondo (want dan heb je zo lekker het overzicht, zelfs de boxershorts van vriendlief worden staand opgeborgen)

  ✔️ Ik tegenwoordig om 6 uur mijn wekker zet omdat ik het heerlijk vind om de dag te beginnen als de “rest van Nederland” nog slaapt (en dat terwijl ik eigenlijk geen ochtendmens ben)

  ✔️ Ik graag nieuwe dingen leer en al van jongs af aan bezig ben met persoonlijke ontwikkeling (zo zat ik als 20-jarige tussen de 40’ers om van miljonairs te leren over FOREX trading en Financial Freedom).

  ✔️ Het me geweldig lijkt om meerdere talen te spreken (en daarom volgde ik onlangs een cursus Indonesische taal).

En nu is het jouw beurt

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Waar droom jij van als het gaat om je interieur? Waar loop je tegenaan bij het verwezenlijken van deze dromen? Wat houd je tegen? 

Laat het me weten door onderstaand contactformulier in te vullen. Ik reageer binnen 24 uur op je bericht.


Cookies